DE GESCHIEDENIS

A.G. van Geffen Transportbedrijf B.V. is een bedrijf dat al meer dan 75 jaar bestaat. In 1934 is A.G. (Ai) van Geffen in Well (gld.) begonnen met een kolenhandel en transport van groente en fruit naar de veiling en diversen ander transporten.

In september 1941 heeft Ai van Geffen het cafe "In de Hopwaag" overgenomen van zijn vader Jan van Geffen. In die tijd werd er met één vrachtwagen gereden. Na 1965 is het bedrijf uitgegroeid als transportbedrijf, maar ook de brandstofhandel en het café waren nog in bedrijf. Het café is echter in april 1969 gesloten. De zonen J.M. (Jan) van Geffen en M.J. (Martien) van Geffen hebben het bedrijf in september 1972 overgenomen van Ai van Geffen. Het bedrijf bestond toen uit een brandstofhandel en een transportbedrijf met de benaming "Fa. A.G. van Geffen Transportbedrijf". In 1979 is het bedrijf van een Firma overgegaan in een Besloten Vennootschap (B.V.).

In maart 1987 heeft de grote verhuizing naar het bedrijventerrein De Kampen in Hedel plaatsgevonden. A.G. van Geffen Transportbedrijf B.V. is daarna een dochter onderneming van A.G. van Geffen Holding B.V. geworden. In die periode is ook de opslag van de grond gekomen. In juli 2001 heeft Jan zijn aandelen verkocht aan A.A. (Arjan) van Geffen, de zoon van Martien. Eind 2002 hebben Martien en Arjan namens A.G. van Geffen Holding B.V. het pand op de Koningskampen 5 te Hedel gekocht en is de vastgoed tak verder in ontwikkeling gekomen.


In 2008 heeft Arjan ook de aandelen van zijn vader Martien overgenomen en is nu directeur en eigenaar van het bedrijf.